Człowiek od zawsze przygotowuje i gotuje żywność, wykorzystując przy tym dary natury.
Wszechobecną w naszym życiu żywność oceniamy wszystkimi zmysłami. W zwykłym zaspokajaniu głodu, jak również w delektowaniu się potrawami, posługujemy się „wielką piątką”, czyli naszymi zmysłami: wzrokiem, dotykiem, węchem, smakiem i słuchem. Posiłki, które przygotowujemy i spożywamy potrafią pobudzić nasze zmysły, które odbierają różne bodźce pochodzące właśnie z potraw.
„W Międzyczasie” zaplanowaliśmy pobudzić zmysły w kuchni, aby realizować się kulinarnie, posmakować i delektować się przygotowanymi przysmakami.
W poniedziałek i wtorek w godzinach od 1100 do 1400 zapraszamy do kuchni doskonale Wam już znanej zagrody edukacyjnej w Cieplicach.
Wszystkich uczestników warsztatów prosimy o zaopatrzenie się w fartuszki kuchenne, a dziewczynki o spięcie włosów (mile widziane klasyczne warkocze). Zajęcia odbędą się według obowiązującego reżimu sanitarnego, a wszystko po to, aby było higienicznie i bezpiecznie.